Versenykiírás Kis iskolák sportverseny - Kézilabda 2021/2022

Kis iskolák sportversenye

KÉZILABDA

2021/2022.tanév

versenykiírása

 

 1. A verseny célja:
 • Verseny- és játéklehetőség biztosítása a sportágak versenyszámait megismerő, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések köznevelési intézményeiben tanuló fiatalok részére.
 • Az atlétika, lánykézilabda, fiúlabdarúgás sportágak utánpótlásbázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával.
 • Atlétika sportágban a korcsoportok legtehetségesebb egyéni versenyzőinek, továbbá olyan kis létszámú iskolák tanulóinak, amelyek nem tudnak csapatot kiállítani, országos versenyen való részvétel biztosítása.
 • Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése. • A sportági képzés során az együttműködés, a fair play szellemiségének elmélyítése.
 • A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.
 1. Az országos döntő szervezője:

Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezésében kerül megrendezésre. 

 1. A versenyek időpontjai, helyszínei:
 • Alapszintű és megyei/budapesti versenyek: a szervező diáksport szervezetek kiírása szerint.

               A megyei/budapesti versenyeket 2022. május 22-ig kell megrendezni 

               Országos döntő: 2022. június 20-23. (hétfő-csütörtök), Pécs. 

 1. A versenyek résztvevői:

         Lásd a „Kis Iskolák Sportversenye Versenyszabályzat” VII. pontja és Korcsoportok melléklete szerint.

          Felversenyzés: Kézilabda lányok részére: alacsonyabb, II. korcsoportos (2011-2012-ben született) lánytanulók felversenyezhetnek.

 1. Korlátozások:

A versenyre a 200 fő tanulólétszám alatti iskolák, tagiskolák, továbbá a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján kedvezményezett településen lévő iskolák nevezhetnek. 

Résztvevők:

 1. Versenyszámok:

 KÉZILABDA – LEÁNYOK

III-IV. korcsoportba tartozó 12 fős leánycsapatok.

Játékidő: Alapszintű és megyei/budapesti versenyek: a szervező diáksport szervezetek kiírása szerint. Országos döntőn: 2 × 15 perc, 3 perc szünettel.

 • A labda kerülete, súlya: 50-52 cm, 290-330 g (1-es méret).
 • Pályaméret: a mérkőzéseket csak 40 × 20 m-es játékterű, az illetékes kézilabda szövetség által hitelesített teremben lehet játszani.
 • Csapatlétszám: 12 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).
 • Játékosok szerepeltetése: Alapszintű és megyei/budapesti versenyek: a rendező diáksport szervezetek kiírása szerint. Országos döntőn: csapatonként 12 fő játékos szerepeltethető, az a 12 fő, akiket a verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

Kizárás: az országos döntő mérkőzésein kizárt játékos vagy hivatalos személy (testnevelő, edző), olyan szabálytalanság miatt, amely azonnali kizárással és jelentési kötelezettséggel jár, a soron következő mérkőzésen nem szerepelhet. A kizárás és minden egyéb határozat csak a diákolimpiai mérkőzésekre vonatkozik.

 • Felszerelés: A mérkőzést csak számozott mezben lehet játszani. Az országos döntőre legalább két különböző színű, számozott garnitúrát és 2 db, a kiírásnak megfelelő méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni.
 • Eredményszámítás: Megyei/budapesti versenyen: a rendező diáksport szervezetek kiírása szerint. Országos döntőn: A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok alapján dől el a továbbjutás: 2 csapat holtversenye esetén:
 1. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.
 2. Ha ez döntetlen volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség.
 3. Ha ez azonos, akkor az összes mérkőzésen lőtt több gól rangsorol.

3 csapat holtversenye esetén:

 1. A holtversenyen kívüli csapat elleni eredményeket figyelmen kívül kell hagyni.
 2. A holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredményei alapján a jobb gólkülönbség dönt. 3. Egyenlőség esetén a több gólt elért csapat kerül előbbre.
 3. Abban az esetben, ha ez is azonos, akkor a teljes tabellát figyelembe véve dől el a továbbjutás. Az országos döntő helyosztóinál, ha döntetlen az eredmény, 5-5 büntetődobás következik, ha ez sem dönt, akkor büntetők az első hibáig. Az első helyezést eldöntő mérkőzésen 2 × 5 perces hosszabbítás következik, ha ez nem hoz eredményt, úgy 5-5 büntetőt dobnak a játékosok, ha ez sem dönt, büntetődobásokkal folytatják az első hibáig.
 • Az országos döntő programfüzete az MDSZ honlapján megtekinthető, letölthető (www.diakolimpia.hu).
 • Minden egyéb kérdésben, melyre ezen versenykiírás nem tér ki, a Diákolimpia® „Versenyszabályzata” és a Kézilabdázás hatályos verseny- és játékszabályai érvényesek
 1. A Nevezési határidő:   április 21.   

 

 MEGYEI DÖNTŐ

Verseny helye: Gyulaháza

Verseny ideje: 2022. május 17.   10.00

Nevezett csapatok:

Buji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI

Testnevelő: Popovics Norbert

Vásárosnamény Eötvös József Általános Iskola és AMI Kölcsey Ferenc Tagintézménye

Testnevelő: Moldván Tibor

Vásárosnamény Eötvös József Általános Iskola és AMI Petőfi Sándor Tagintézménye

Testnevelő: Németh Béla

Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Tetsnevelő: Plósz Ferenc