Floorball

Versenykiírás
2022/2023. tanév

Floorball Megyei Diákolimpia    V-VI. korcsoport Fiú-Leány

 

A verseny célja:
Versenyzési lehetőségek biztosítása mellett eldönteni a megyei bajnoki címet.
Verseny rendezője: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Nevezés:
Az MDSZ honlapján, az internetes nevezés szabályai szerint!


Résztvevők:

Korcsoport: Csapatversenyben nemenként az I., II., III., IV., V., VI. korcsoportba tartozó tanulók. Az I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos fiú csapatokban a korcsoportjuknak megfelelő lány játékosok is szerepelhetnek, de ebben az esetben az érintett lány versenyzők az adott korcsoport lány versenyein nem vehetnek részt.

Felversenyzés: A „felversenyzés” egy korcsoporttal feljebb megengedett.

Korlátozás: Ugyanazon köznevelési intézmény nemenként és korcsoportonként több csapattal is nevezhet, de legfeljebb két csapattal juthat tovább az országos elődöntőbe. Amennyiben egy köznevelési intézmény versenyszámonként több csapattal nevez, egy játékos csak egy csapatban játszhat

Sportági rendelkezések:

■ A játékidő: 1 × 10 perc.

■ Csapatlétszám: 6 fő játékos + 1 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).

■ Kísérő: az országos elődöntők és országos döntő esetében egy napon, egy kísérő kizárólag egy csapat képviseletében járhat el.

■ A pályán egyszerre 3 mezőnyjátékos tartózkodhat (kapus nincs).

■ Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 6 fő játékos szerepeltethető, az a 6 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

■ Pálya, terem: A pálya mérete 10 × 20 méter (±2 méter). A játékteret palánk veszi körül, vagy ennek hiányában lefordított padok. A kapu mérete 60 × 90 cm. A kapu előtt 90 × 90 cm-es kapuelőteret kell kijelölni, ahova nem szabad belépni.

■ Kiállítás: – A kiállítást büntetőütés helyettesíti, melyet a kiállított játékos NEM végezhet el. Az 5 perces kiállítást elkövető játékos 5 percig nem léphet pályára (ám helyette más játékos szerepeltethető), a 2+10 perces kiállítást elkövető játékos az érintett mérkőzésen nem léphet pályára (ám helyette más játékos szerepeltethető). – Végleges kiállítás vagy más kiállítások esetén, ha a csapat nem tud 3 fővel játszani, az érintett mérkőzés győztese a vétlen csapat az aktuális eredménnyel, vagy amennyiben az kedvezőbb, 3-0-s eredménnyel.

■ A mérkőzésekért adható pontok: győzelem: 2, döntetlen: 1, vereség: 0 pont. Csoporton belüli sorrend meghatározása: A helyezések eldöntése azonos pontszám esetén a következő sorrend alapján történik:

– az érintett csapatok egymás elleni eredménye (egymás ellen szerzett több pont, majd jobb gólkülönbség, végül több lőtt gól),

– ha ez mindenben azonos volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség, több lőtt gól,

– Amennyiben még mindig nem eldönthető a sorrend az érintett csapatok büntető ütések útján döntik el a sorrendet, mely esetben a büntető ütésre vonatkozó szabályok az érvényesek.

■ Abban az esetben, ha nem lehet döntetlen a végeredmény és a rendes játékidő lejártával egyenlő az eredmény, akkor 2 perc hosszabbítás (arany- gól), amenynyiben ez sem hoz eredményt, akkor mindkét csapat 3 játékosa ugyanarra a kapura büntetőütést végez. Ha 3 ütés után döntetlen az állás, akkor ugyanazzal a 3-3 játékossal felváltva

– csapaton belül tetszőleges sorrendben

– addig kell folytatni az ütéseket, amíg el nem dől az eredmény az egyik csapat javára. Büntetőütés (az ellenfél üres kapujára végzett ütés (vagy húzás), melynek során a labdának az alap- vagy középvonaltól folyamatosan távolodnia kell (nincs visszahúzás)):

– az I. és a II. korcsoportosoknál a kezdőpontról (a felezővonal közepe), melynek során az egyik lábnak végig a védekező térfélen kell maradnia.

– a III., IV., V. és VI. korcsoportosoknál a saját kapu előteréből az ellenfél üres kapujára. A büntető elvégzésekor a saját kapu elmozdítható a helyéről.

■ Felszerelés: – A versenyekre a csapatoknak legalább két eltérő színű, számozott garnitúrát kell magukkal vinni. A játékosok sípcsontvédőt és térdvédőt NEM viselhetnek a III., IV., V. és VI. korcsoportos versenyeken, míg hosszú nadrágot egyik korcsoportban sem!

– Az országos elődöntő és az országos döntő beosztásairól, az időpontokról és helyszínekről az iskolákat a szervező diáksport szervezetek értesítik.

– A versenyek részletes tudnivalóit a programfüzetek tartalmazzák, amelyeket a megyei/budapesti diáksport szervezetek juttatnak el az iskolákhoz.

– Az országos elődöntő és az országos döntő beosztásai, a versenyek programfüzetei a Diákolimpia® honlapján megtekinthetők, letölthetők (www. diakolimpia.hu).

– Részletes sportági szabályok az MFSZ honlapján megtekinthetők, letölthetők (www.hunfloorball.hu). –Minden egyéb kérdésben, amelyre ezen versenykiírás nem tér ki, a Diákolimpia® „Versenyszabályzata” és a Magyar Floorball Szakszövetség hatályos szabályzatai érvényesek.

Nevezett csapatok

 

Fiú:

Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium

 

Lány:

Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Kollégium

 

MEGYEI DÖNTŐ

A verseny – fiú, lány - helye: Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

 A verseny ideje: 2022. november 18.   9.00 óra