Május 2022

Ki van online

Online

2022-05-25

KÖZLEMÉNY A 2020/2021. TANÉVI DIÁKOLIMPIA® FELFÜGGESZTÉSÉRŐL ÉS EGYES SPORTÁGI VERSENYKIÍRÁSAIBAN MEGHATÁROZOTT LEBONYOLÍTÁSI ÉS NEVEZÉSI HATÁRIDŐK TÖRLÉSÉRŐL

diákolimpia kép

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Országos Központja összhangban a védelmi intézkedésekről szóló Kormányrendeletben foglaltakkal a Diákolimpia® 2020/2021. tanévi versenyrendszerével kapcsolatban a mai napon az alábbi döntést hozta:

(1) a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® versenyrendszerének 2020. november 11-től kezdődő – és eredetileg 2020. december 11-ig tartó – felfüggesztése 2021. február 10-ig meghosszabbításra kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia® versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, Diákolimpia® versenyek nem kerülnek megrendezésre.

A döntés értelmében a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® Versenykiírás hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

Egyúttal az MDSZ haladéktalanul kezdeményezi az érintett országos sportági szakszövetségek, sportági szövetségek irányában, hogy az általuk rendezendő Diákolimpia® versenyek a fenti időszakban ugyancsak ne kerüljenek megtartásra.

A felfüggesztés nem érinti a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia versenykiírását, így az online fordulók a versenykiírásban meghatározottak szerint folytatódnak.

A járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről az MDSZ Országos Központja minden hónap 10. napjáig ad tájékoztatást.

Budapest, 2021. január 10.
dr. Erdős Dániel
ügyvezető igazgató